Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Να λήξει τώρα η ομηρία του αγωνιστή Τουργκούτ Καγιά (tetartopress.gr)

Ο Τουργκούτ Καγιά -ιστορικός και δημοσιογράφος στο επάγγελμα- βρίσκεται σε απεργία πείνας από την 31η Μαΐου 2018 στις φυλακές Κορυδαλλού, διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του Αρείου Πάγου περί έκδοσής του στο φασιστικό καθεστώς Ερντογάν, από το οποίο ζητείται επειδή είναι κομμουνιστής. Σύμφωνα με την τελευταία ιατρική γνωμάτευση (4 Ιουλίου 2018) η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί και χθες αποφασίστηκε η μεταφορά του σε δημόσιο νοσοκομείο.

Ο Τουργκούτ Καγιά έχει επανειλημμένως υποστεί βασανιστήρια για την πολιτική του δράση καθώς ευθέως δηλώνει την πολιτική του ταυτότητα, αυτή του κομμουνιστή, και είναι βέβαιο πως δεν πρόκειται να έχει μία δίκαιη δίκη, όπως ισχυρίζεται η Τουρκία, αφού είναι ήδη επικηρυγμένος. Και ενώ η ελληνική κυβέρνηση, η μόνη αρμόδια να αποφασίσει τη μη έκδοσή του στην Τουρκία σιωπά, πλήθος αλληλέγγυων προχωρούν σε κινήσεις συμπαράστασης με στόχο την άμεση απελευθέρωση του Τούρκου αγωνιστή.

Όπως ανακοινώθηκε στη σελίδα της Επιτροπής αλληλεγγύης στον Τουργκούτ Καγιά τη Δευτέρα 9 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου όπου θα ανακοινωθούν η πλαισίωση και η μαζικοποίηση των αγωνιστικών δράσεων της Επιτροπής. Παράλληλα μια σειρά ψηφισμάτων από οργανώσεις, σωματεία και φορείς -που όλο και πληθαίνουν- καταδεικνύουν την αναγκαιότητα της μη έκδοσής του και της απελευθέρωσής του.

Ένα από τα τελευταία ψηφίσματα είναι αυτό που ακολουθεί της Κίνησης Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων & Μεταναστών/-τριών. Όλα τα ψηφίσματα αλλά και περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη της απεργίας πείνας του Τουργκούτ Καγιά μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της Επιτροπής αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου