Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί έναν επαναστάτη να πεθαίνει!

Ανοικτή επιστολή του Τουργκούτ Καγιά

Είμαι στην 33η ημέρα της απεργίας πείνας μου, την οποία άρχισα για να διαμαρτυρηθώ για την απόφαση του ελληνικού κράτους υπέρ της έκδοσής μου στο φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν. Την 32η ημέρα της απεργίας πείνας μου, εκτός από την επίσκεψη αντιπροσωπείας του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, όχι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καμία συγκεκριμένη ενέργεια δεν έχει αναληφθεί.

Η αντιπροσωπεία του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε απλώς τις ευχές και τις επιθυμίες της και μου ζήτησε να σταματήσω την απεργία πείνας, λέγοντας, «είναι λάθος ένας επαναστάτης να κάνει κακό στον εαυτό του μέσω της απεργίας πείνας».

Ενώ βρισκόμουν στην Ελλάδα με την επαναστατική μου ταυτότητα, συνελήφθηκα από το ελληνικό κράτος με ένταλμα της Ιντερπόλ, που εξέδωσε το φασιστικό τουρκικό κράτος. Η ελληνική δικαιοσύνη, που ισχυρίζεται ότι είναι δημοκρατική και προοδευτική, αποφάσισε  να με εκδώσει, σε συνεργασία δηλαδή με το φασιστικό τουρκικό κράτος.

Η απόφαση που ελήφθη δεν είναι προσωπικά εναντίον μου, αλλά εναντίον των αξιών και των αρχών του Προλεταριακού Κόμματος που ποτέ δεν πρόδωσα. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από εμάς να το αποδεχθούμε. Για άλλη μια φορά θα αντισταθούμε και θα επικρατήσουμε, όπως κάναμε στο παρελθόν σε κέντρα βασανιστηρίων και σε φυλακές τύπου F του φασισμού, ενάντια στην επίθεση που δέχεται η επαναστατική μας ταυτότητα. Αυτή είναι η παράδοση του κόμματός μας και αυτό πρέπει να κάνει κάθε κομμουνιστής. Ως εκ τούτου, δεν θα σταματήσω την απεργία πείνας μέχρι να υπάρξει συγκεκριμένη ενέργεια αποδοχής των αιτημάτων μου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, από τη μία πλευρά, δηλώνει ότι η έκδοση δεν θα πραγματοποιηθεί μέσα από ανεπίσημα κανάλια, αλλά από την άλλη κάνει τα στραβά μάτια. Αυτά είναι τα φυσικά χαρακτηριστικά της αστικής τάξης: διπροσωπία και ιδιοτέλεια. Μια κυβέρνηση που αυτοπροβάλλεται σαν αριστερή ριζοσπαστική, σιωπά όταν διακυβεύεται η ζωή ενός κομμουνιστή. Αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη.

Αν δεν προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Κοντονής θα δουν έναν επαναστάτη να πεθαίνει. Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον θάνατο ενός κομμουνιστή, ούτε καν η αντίδραση του τουρκικού καθεστώτος. Είναι γνωστό ότι το φασιστικό τουρκικό κράτος, εκτός από τους κομμουνιστές και τους επαναστάτες, σκοτώνει και φυλακίζει ακόμη και τους δημοκράτες και κάθε αντιπολιτευόμενο, ειδικά όποιον υποστηρίζει τον αγώνα του κουρδικού λαού για δημοκρατία.

Η ουδετερότητα απέναντι σε τέτοιες αντιδράσεις ενός καθεστώτος, σημαίνει συνεργασία με αυτό. Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι να αποφύγουμε την αντίδραση ενός τέτοιου φασιστικού καθεστώτος. Το να πάρει θέση εναντίον των φρικαλεοτήτων που διαπράττει το φασιστικό τουρκικό καθεστώς και ο Ερντογάν είναι ο τρόπος για να είναι πραγματικά μια κυβέρνηση δημοκρατική και προοδευτική.

Οι κομμουνιστές δεν κρύβουν τις απόψεις τους σε κανένα μέρος και σε καμιά κατάσταση, θεωρούν ότι είναι καθήκον να πουν δημόσια ό,τι νομίζουν πως είναι σωστό. Η πραγματικότητα που βιώνω σήμερα είναι μια σημαντική απόδειξη για το πώς ένα κράτος που ισχυρίζεται ότι είναι δημοκρατικό μπορεί πραγματικά να δείξει το αληθινό του πρόσωπο, όταν αμφισβητούνται τα δικά του ταξικά συμφέροντα.

Η αστική τάξη δεν διστάζει να εφαρμόζει κάθε είδους αντιδραστική πολιτική απέναντι στον λαό, ειδικά απέναντι στους κομμουνιστές, όταν πρόκειται για τα ταξικά της συμφέροντα. Έτσι, δεν θα διστάσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε ως εκπρόσωποι της παράδοσής μας. Θα συνεχίσουμε τη δίκαιη αντίστασή μας ενάντια σ’ αυτή την επίθεση.

Το αίτημά μου είναι σαφές. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υπεύθυνη για τις συνέπειες όσο σιωπά. Πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους. Το μόνο που απομένει να κάνουν για να λυθεί αυτό το ζήτημα είναι να σταματήσουν τη διαδικασία έκδοσης και αμέσως να με απελευθερώσουν. Αυτό είναι πολιτικό καθήκον που κληρονόμησα από την παράδοση του κόμματός μας και όχι απλώς μια προσωπική απόφαση.

Χαιρετώ όλους που υποστηρίζουν αυτήν την πολιτική στάση και σας εύχομαι το καλύτερο στον αγώνα σας!

Θα επικρατήσουμε!

Ζήτω η Διεθνής Αλληλεγγύη

Τουργκούτ Καγιά

2 Ιουλίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου