Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

ΣΕΦΚ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΥΤ ΚΑΓΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
 www.sefk.gr
Α. Λόντου 6, 10681 Αθήνα
τηλ. 210-3820537, 6932414994 
e-mail: sefk@sefk.gr

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΥΤ ΚΑΓΙΑ

Ο ΣΕΦΚ καταγγέλλει την απόφαση του Άρειου Πάγου να εκδώσει στο τουρκικό κράτος τον αγωνιστή Τουργκούτ Καγιά, ζητά την άμεση απελευθέρωσή του και τη χορήγηση πολιτικού ασύλου.


Ο Τουρκούτ Καγιά βρίσκεται στην 46η ημέρα απεργία πείνας και κάθε λεπτό που περνά κινδυνεύει με αιφνίδιο θάνατο. Η απεργία πείνας είναι το ύστατο μέσο αντίστασης ενάντια στην εφαρμογή αυτής της απαράδεκτης απόφασης που εάν υλοποιηθεί θα τον στείλει πίσω στα λευκά κελιά της Τουρκίας μόνο και μόνο επειδή αγωνίζεται ενάντια στη βιαιότητα και στον αυταρχισμό του τουρκικού κράτους. Η τουρκική κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και όπως φάνηκε με την ελληνική δικαιοσύνη βαφτίζουν «τρομοκράτες» ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο γκρέμισμα αυτής της σάπιας κοινωνίας διεκδικώντας έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτό είναι το έγκλημά του, το οποίο έχει ήδη πληρώσει ακριβά γιατί πέρα από όλα τα άλλα έχει ήδη εκτίσει 6 χρόνια σε κελιά τύπου F βιώνοντας την απομόνωση και τα συνεχή βασανιστήρια.

Όσες κατηγορίες και αν στήσουν, όσο και αν συνεχίσουν τις διώξεις θα συνεχίσουμε να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας τόσο στον Τουρκούτ Καγιά, όσο και σε οποιονδήποτε άλλο διώκεται μόνο και μόνο επειδή είναι αγωνιστής.

Είναι δημοκρατικό δικαίωμα ο επαναστατικός προοδευτικός αγώνας για δημοκρατικά δικαιώματα.

Να ανακληθεί η απόφαση της έκδοσης του Τουργκούτ Καγιά, να αφεθεί άμεσα ελεύθερος και να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.

Λευτεριά στον Τουργκούτ Καγιά και σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου