Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Ανακοίνωση της Partizan



Η αντίσταση συνεχίζεται μέχρι την απελευθέρωση του Τουργκούτ Καγιά!

Η αντίσταση του Τουργκούτ Καγιά, ο οποίος είχε συλληφθεί αμέσως μόλις έφτασε στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2018, λόγω εντάλματος της Ιντερπόλ, συνεχίζεται. Στις 30 Μαΐου, στην Αθήνα ο Άρειος Πάγος εξέδωσε την τελική του απόφαση για την έκδοσή του στο φασιστικό τουρκικό κράτος. Ο Καγιά ανακοίνωσε στις 24 Ιουλίου ότι αναστέλλει την απεργία πείνας, που είχε ξεκινήσει στις 31 Μαΐου, αμέσως μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, με αίτημα την ακύρωση της απόφασης και την άμεση απελευθέρωσή του. Ο Καγιά δήλωσε ότι θα αναστείλει την απεργία πείνας, καθώς ο κίνδυνος έκδοσής του στην Τουρκία μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό.
Όπως είναι γνωστό, αποφασίστηκε η χορήγηση πολιτικού ασύλου στον Τουργκούτ Καγιά χάρη στον αγώνα μέσα και έξω από τη φυλακή. Παρότι αυτή η απόφαση είναι σημαντική, η διαδικασία έκδοσης παραμένει ενεργή. Ο Καγιά δεν έχει απελευθερωθεί και παραμένει στη φυλακή. Σε όλες τις συναντήσεις που έγιναν μέχρι σήμερα, δόθηκαν επανειλημμένως προφορικές υποσχέσεις για τη μη έκδοση του συντρόφου μας. Σε συνάντηση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις 24 Ιουλίου, δόθηκε η εγγύηση ότι η κυβέρνηση δεν θα προβεί στην έκδοση του Καγιά. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, μαζί με φιλικές επαναστατικές οργανώσεις κρίθηκε ότι η απεργία πείνας μπορούσε να ανασταλεί. Η ευθύνη για τις επακόλουθες εξελίξεις βαραίνει πλέον κυβερνητικούς παράγοντες.
Ενώ το βάρος της αντίστασης είναι στους ώμους μας, μετά την απόφαση της Υπηρεσίας Ασύλου, η ακύρωση της έκδοσης που θα έστελνε τον Τουργκούτ Καγιά στα κέντρα βασανιστηρίων του φασιστικού τουρκικού κράτους είναι στην ευθύνη του υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Είναι φανερό ότι η νομική διαδικασία θα πάρει χρόνο, αλλά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε την ολοκλήρωση της διαδικασίας απελευθέρωσης του Καγιά μέχρι τις 30/7/18. Εάν μέχρι τότε δεν υπάρξει οριστική λύση, οι σύντροφοι και φίλοι του Καγιά θα ξεκινήσουν μαζική απεργία πείνας.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κρατήσει την υπόσχεσή της. Να μην κρύβεται πίσω από τις νομικές διαδικασίες και τις πολιτικές δικαιολογίες και να σταματήσει τη διαδικασία έκδοσης με την απελευθέρωση του Καγιά.
Από την αρχή, πρώτα και κύρια ο ελληνικός λαός, καθώς και προοδευτικές επαναστατικές και κομμουνιστικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στον αγώνα για την απελευθέρωση του Καγιά. Εμείς οι σύντροφοι και φίλοι, η φωνή του Καγιά έξω από την φυλακή, καλούμε τους συμμετέχοντες σ’ αυτήν την καμπάνια να συνεχίσουν και να δυναμώσουν την πολύτιμη και σημαντική αλληλεγγύη τους μέχρι ο Καγιά αφεθεί ελεύθερος.

Ζήτω η επαναστατική διεθνής αλληλεγγύη!
Να σταματήσει η έκδοση του Τουργκούτ Καγιά στο φασιστικό τουρκικό κράτος!

Partizan
25.07.2018


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου