Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Ανακοίνωση της Partizan για την καταστροφή από τις πυρκαγιές

Μοιραζόμαστε τον πόνο του ελληνικού λαού!

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε έξω από την ελληνική πρωτεύουσα, την Αθήνα, στις 22 Ιουλίου έφθασε στην τέταρτη μέρα.
Σε αυτήν την πόλη όπου εδώ και εβδομάδες αντιστεκόμαστε για την απελευθέρωση του συντρόφου μας Τουργκούτ Καγιά, περισσότεροι από 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες ζώα, που ίσως ούτε καν καταγράφηκαν, κάηκαν από τη δασική πυρκαγιά. Μοιραζόμαστε τον πόνο του ελληνικού λαού και για άλλη μια φορά εκφράζουμε την εξέγερσή μας ενάντια στον καπιταλισμό.
Αυτή η εξέγερση δεν είναι μόνο κατά της απώλειας της ζωής των ανθρώπων και των ζώων ή κατά της καταστροφής της φύσης, αλλά και κατά του πραγματικού υπεύθυνου των θανάτων, που είναι ο καπιταλισμός. Το ξεκίνημα της φωτιάς σε περιοχή με κοιτάσματα ορυκτών και η αντίσταση του ντόπιου πληθυσμού ενάντια στη λεηλασία των μεταλλευτικών εταιρειών είναι ένα γνωστό και οικείο σενάριο για εμάς. Οι δημόσιες επενδύσεις που περιορίζονται λόγω των επενδύσεων σε εξοπλισμούς  και η λεηλασία της φύσης είναι γνωστές σε μας.
Γνωρίζουμε τον πόνο αυτόν πολύ καλά, καθώς προερχόμαστε από έναν τόπο που κυβερνάται από τον φασισμό. Γι 'αυτόν το λόγο μοιραζόμαστε την ταλαιπωρία σας και γνωρίζουμε ότι  όπου βιώνεται η σφαγή και η καταστροφή, αυτός που υποφέρει είναι ο λαός. Είναι οι κυβερνήσεις και το σύστημα που ευθύνονται για τον θάνατο πάνω από 80 ανθρώπων, για την καταστροφή της χλωρίδας και της πανίδας και για όλους αυτούς που ακόμη αγνοούνται. Τα σύνορα είναι για τα κράτη και η αδελφοσύνη είναι για εμας. Ο πόνος του ελληνικού λαού είναι και δικός μας πόνος.
Partizan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου