Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

ΜΕΤΑ: Άμεση απελευθέρωση και πολιτικό άσυλο στον τούρκο αγωνιστή Τουργκούτ Καγιά

Ο Τουργκούτ Καγιά, ιστορικός και δημοσιογράφος, με δημόσια πολιτική δράση από τα φοιτητικά του χρόνια, για την οποία έχει υποστεί συστηματικές διώξεις από τις τουρκικές αρχές, έχει αιτηθεί άσυλο στην Ελλάδα όπου κρατείται με τον σκοπό την έκδοσή του, στο ακραία αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν. Ένα καθεστώς, το οποίο δείχνει για ακόμη μια φορά τα αντιδημοκρατικά χαρακτηριστικά του, απολύοντας με διάταγμα που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, 18.000 δημόσιους υπαλλήλους, ανάμεσα στους οποίους μεγάλο ποσοστό εκπαιδευτικών και πανεπιστημιακών.


Σε περίπτωση που εκδοθεί στην Τουρκία, ο Τουργκούτ Καγιά θα φυλακιστεί για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, θα κινδυνεύσει με νέα βασανιστήρια, ενώ θα αντιμετωπίσει και νέες ποινικές διώξεις, αποκλειστικά λόγω της πολιτικής του δράσης και της υποστήριξής του στο κουρδικό κίνημα.

O υπό έκδοση τούρκος αγωνιστής – απεργός πείνας Τουργκούτ Καγιά, βρίσκεται μπροστά σε σοβαρή απειλή. Ύστερα από 41 ημέρες απεργίας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού με κίνδυνο η υγεία του να υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες.

Πλήθος πολιτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, επιτροπών αγώνα, ιατρικών φορέων και πολιτών, έχει δηλώσει δημόσια και έμπρακτα τη στήριξή του στο δίκαιο της μη έκδοσής του, της άμεσης απελευθέρωσής του, αλλά και της χορήγησης πολιτικού ασύλου.

Το ΜΕΤΑ καλεί τα Συνδικάτα να πάρουν δημόσια θέση υπέρ του δίκαιου αγώνα του Τουργκούτ Καγιά και όλους τους εργαζόμενους κι άνεργους αγωνιστές, την Πέμπτη 12 Ιούλη 2018, στις 11πμ,, στην κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς την Υπηρεσία Ασύλου.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΓΚΟΥΤ ΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ
ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου