Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Ανακοίνωση Τουργκούτ Καγιά από την φυλακή

Βεβαίως, Οι Αλήθειες Είναι Επαναστατικές
Στο προηγούμενό μου κάλεσμα είχα πει «οι αλήθειες είναι επαναστατικές». Αυτή τη φράση την δοκιμάζουμε τώρα βιώνοντας την επανάστατική διαδικασία.
Ερχόμαστε αντιμέτωποι με την επαναστατικότητα της αλήθειας καθώς διανύω την 5η και 6η ημέρα της απεργείας πείνας μου με το αίτημα να αφεθώ άμεσα ελεύθερος ενάντια στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ελληνικού και του φασιστικού Τούρκικου κράτους εις βάρος των επαναστατών κομμουνιστών.

Ενώ συνεχίζω την απεργεία πείνας, εκτέθεικα στο βασανηστήριο της βίαιης μεταγωγής μου. Αναγκάστηκα να διανύσω 1000 χμ για 2 μέρες κάτω από αρκετά άσχημες συνθήκες. Έτσι διαπύστωσα για ακόμα μια φορά πως ο αυταρχισμός και η έννοια του κράτους στην ουσία είναι ίδιες. Είτε η μορφή διοίκησης είναι η αστική δημοκρατία είτε η φασιστική δικτατορία όταν το διακύβευμα είναι η ταξική πάλη, τα δικαιώματά μας, για τους επαναστάτες κομμουνιστές στην ουσία δεν αλλάζει τίποτα. Η ταξική καταπίεση και βία φαίνεται ξεκάθαρα. Ακόμα μια φορά βιώσαμε πως το Ελληνικό κράτος που αυτοπροσδιορίζεται δημοκρατικό, εξέθεσε το πραγματικό του πρόσωπο και τον ταξικό του χαρακτήρα σε όλες τις πρακτικές του από την σύλληψή μου έως και σήμερα. Ο διωγμός, η μεταγωγή και όσα υπέστην το αποδεικνύουν.
Εμείς είμαστε επαναστάτες. Αντιπροσωπεύουμε την τάξη μας. Για αυτό το λόγο κάνουμε πολιτική. Η υπεράσπιση των συμφερόντων μας έχει γίνει τρόπος ζωής είτε είμαστε έξω είτε μέσα στην φυλακή. Για αυτόν τον λόγο κανείς δεν πρέπει να περιμένει μια διαφορετική συμπεριφορά.
Είναι νόμιμο και δίκαιο αίτημα να πούμε όχι στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ελληνικού κράτους και της φασιστικής κυβέρνησης Ερντογάν που γίνονται στις πλάτες των επαναστατών , πόσο μάλλον όταν έχει επιβεβαιωθεί η θέση του Ερντογάν ως δολοφόνου και ληστή, να πούμε όχι σε αυτήν την επίθεση κατά της επαναστατικής πολιτικής μας πρακτικής.
Για αυτό το λόγο θα συνεχίσω την απεργεία πείνας παρ’όλες τις επιθέσεις.
Όχι στην επίθεση κατά της ταυτότητάς μου ως επαναστάτη, ως πολιτκό πρόσωπο.
Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη.
05.06.2018
Τουργκούτ Καγιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου