Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Λαϊκή Ενότητα-Όλοι και όλες στην πορεία αλληλεγγύης στον Τουργκούτ Καγιά, την Πέμπτη 6.30 μμ, από τα Προπύλαια προς την τουρκική πρεσβεία.

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει και καλεί στην κινητοποίηση που διοργανώνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης στον Τούρκο αγωνιστή Τουργκούτ Καγιά, την Πέμπτη 7/6/18, στις 6.30 μμ, από τα Προπύλαια προς την τουρκική πρεσβεία.
Ο Τούρκος αγωνιστής απειλείται με έκδοση στην Τουρκία, καθώς ο Άρειος Πάγος γνωμοδότησε θετικά υπέρ του σχετικού αιτήματος της τουρκικής κυβέρνησης. Ο Τουργκούτ Καγιά, αριστερός δημοσιογράφος με φιλοκουρδικές απόψεις, έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Ο ίδιος αποτελεί την «επιτομή» του πολιτικά διωκόμενου αγωνιστή, καθώς έχει υποστεί βασανιστήρια και συστηματικές διώξεις στη χώρα του, έχοντας περάσει 6 χρόνια σε φυλακές τύπου F, με βάση τον «αντιτρομοκρατικό» νόμο. Τον  ίδιο νόμο που χρησιμοποιεί τώρα η τουρκική κυβέρνηση για να εξαπολύσει ένα πραγματικό πογκρόμ συλλήψεων και διώξεων σε βάρος των πολιτικών της αντιπάλων.
Η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι πρωτοφανής, υπακούει σε απαράδεκτες πολιτικές σκοπιμότητες και ανοίγει ολισθηρούς, επικίνδυνους δρόμους για την έκδοση και άλλων Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών.
Πλέον, η απόφαση μη έκδοσης του στην Τουρκία επαφίεται στην διακριτική ευχέρεια του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Απαιτούμε την μη έκδοση του Τουγκούτ Καγιά, την άμεση απελευθέρωσή του και την χορήγηση σε αυτόν πολιτικού ασύλου. Κάθε άλλη εξέλιξη θα σηματοδοτεί υπόγειες και αθέμιτες συναλλαγές με το άκρως αυταρχικό και αντιδημοκρατικό καθεστώς Ερντογάν, σε μία μάλιστα περίοδο που ο τουρκικός στρατός κατέχει στρατιωτικά το Αφρίν και έχει εξαπολύσει έναν ανηλεή πόλεμο σε βάρος των Κούρδων.
Ενώνουμε τη φωνή μας με το κίνημα διεθνιστικής αλληλεγγύης που έχει αναπτυχθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες υπέρ του Καγιά, γιατί ο δρόμος για να αποτραπούν τα  δεινά του πολέμου, του φασισμού, της εξαθλίωσης, της φτώχειας, της καταπίεσης και της κατάργησης των κατακτήσεων και των  πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των λαών Ελλάδας και Τουρκίας είναι οι κοινοί αγώνες για όλα αυτά και η έμπρακτη διεθνιστική αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές.
Όλοι και όλες στην πορεία αλληλεγγύης στον Τουργκούτ  Καγιά, την Πέμπτη 6.30 μμ, από τα Προπύλαια προς την τουρκική πρεσβεία.
Επιτροπή Δικαιωμάτων ΛΑ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου