Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Καταγγελία για φασιστική επίθεση

Την Κυριακή 24/6 το απόγευμα, ομάδα Τούρκων συντρόφων πραγματοποιούσε παρέμβαση στην πλατεία Συντάγματος καταγγέλλοντας την απόφαση έκδοσης στην Τουρκία του κομμουνιστή αγωνιστή Τουργκούτ Καγιά και εκφράζοντας την αλληλεγγύη της προς τον αγωνιστή και ήδη απεργό πείνας στην 22η μέρα.

Μέσα σε λίγη ώρα, η ομάδα των Τούρκων συντρόφων  δέχτηκε δύο φορές απρόκλητη και θρασύδειλη επίθεση από φασιστική συμμορία 50 ατόμων, η οποία έδρασε παρά την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων που περιορίστηκαν σε... συστάσεις.
Είναι προφανές πως όσο διαρκεί και συντηρείται από την  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ το καθεστώς ομηρίας του αγωνιστή, όσο συντηρείται το κλίμα ότι η ζωή του γινεται αντικείμενο διαπραγμάτευσης με το τουρκικό φασιστικό κράτος, τόσο θα δημιουργούνται  πρόσφορες συνθήκες για τις φασιστικές και εθνικιστικές ομάδες να διευρύνουν τη δράση τους.
Η συνεχιζόμενη φυλάκιση και ομηρία του Τούρκου αγωνιστή, η καθυστέρηση χορήγησης πολιτικού ασύλου παρά το γεγονός ότι αυτός διώκεται για την υπέρ της ελευθερίας  δράση του, η παράβλεψη ότι και μέσα από τη φυλακή, με το έσχατο μέσον της απεργίας πείνας, ο αγωνιστής παλεύει για το δίκαιο του τουρκικού και κουρδικού λαού, υποδεικνύει και ποιους θα αφορούν οι συνέπειες αυτής της πολιτικής.
Γιατί, ό,τι  καθυστερούν ή δεν μπορούν να δουν οι αρμόδιοι, μια χαρά το βλέπουν οι φασιστικές ομάδες που έχουν κιόλας στοχοποιήσει τους Τούρκους αγωνιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου